Turbózd fel a SteelPump-ot!

Amikor az étrend-kiegészítők fogyasztásáról van szó, alapvetően kétféle csoportba sorolhatók az emberek. Az egyikbe azok tartoznak, akik bemennek a boltba, megveszik, hazaviszik, beszedik és kész. Nem akarnak többet törődni a dologgal. A másik csoport tagjai folyamatosan keresnek-kutatnak, imádnak összekeverni dolgokat és állandóan az jár a fejükben, hogy mit kéne még kipróbálni. Ez a cikk az utóbbi kategóriának szól…

A SteelPump nevű edzés előtti termék önmagában is nagyon kemény – 300 mg koffein, 3000 mg citrullin –, ebben a termékben az összetevők tényleg nem csak az ún. „mutatós dózisban” vannak jelen. (Mutatós dózis: beleteszünk 50 mg ezt, 50 mg azt, igaz, hogy a hatáshoz minimum 2000 mg kell mind a kettőből külön-külön, de így 2-vel több összetevő van benne. Igen gyakori jelenség…) Ha bírod a koffeint, próbáld ki a terméket önmagában – megleszel vele elégedve. (Ha nem annyira bírod, akkor érdemes lehet fél adaggal kezdeni.)

Van viszont 1-2 olyan étrendi trükk, amelynek segítségével még tovább tudod fokozni a hatását.

Bors, illetve kapszaicin

A borsban található piperin és az erős paprikában található kapszaicin egyaránt képesek a májban található CYP1A2 enzim gátlására. Ez az enzim felelős a koffein metabolizmusáért, tehát ez bontja le. A piperin/kapszaicin segítségével képesek vagyunk csökkenteni a koffein metabolizmusát, ezáltal több jut el belőle a szisztémás keringésbe (és így a hatása is erősebb lesz). Mivel sem a szemesbors, sem a chili nem egy túl kellemes dolog önmagában, ezért javaslom, hogy inkább kiegészítő formájában szerezd be őket (BioPerin néven biztos kapható piperin kivonat, de szerintem kapszaicint is lehet venni). 

Zöld tea

A zöld tea több szempontból is fantasztikus. Először is, akárcsak a bors és a kapszaicin, ez is képes a CYP1A2 enzim blokkolására. Másodszor pedig: a koffein hatása több „útvonalon” terjed, ezek közül az egyik az, hogy megemeli az adrenalin- és noradrenalinszintet a vérben, a másik, hogy megnöveli a dopaminszintet az agyunkban. Az adrenalin, noradrenalin és dopamin vegyületek lebontásáért és inaktiválásáért az ún. katekol-O-metil-transzferáz (COMT) enzim a felelős. A zöld teában található EGCG képes gátolni a COMT működését, ezzel elnyújtva az adrenalin, noradrenalin és dopamin jelenlétét – a hatás tehát erősebb lesz és tovább is fog tartani.

Céklalé

A stimulálás mellett a SteelPump állóképességi és „bedurrantó” keveréket is tartalmaz. A termékben 3000 mg citrullin található, amely fokozza a vazodilatációt és növeli az izmok vérellátását. Az erek kitágulásáért a nitrogén-oxid nevű vegyület felelős, amelyet a szervezet a citrullinból állít elő. Ezt a folyamatot tudjuk megtámogatni azzal, ha céklalevet iszunk. A céklalének magas a nitráttartalma, a nitrát pedig szintén a nitrogén-oxidok szintézisének alapanyagaként szolgálhat. A vöröses lé tehát segít a bedurrantásban és felerősíti a SteelPump értágító hatását!

Összefoglalva: mielőtt bármit trükköznél, azért próbálj ki egy (vagy fél) adagot a SteelPump-ból önmagában – elég komoly a termék. Ha esetleg már használod egy ideje és kezded megszokni, akkor a fenti trükkök közül kipróbálhatsz még egy-kettőt!



Termékek, amik érdekelhetnek:

STEEL PUMP

STEEL PUMP

Ár: 17790 Ft

Kedvezményes ár: 9895 Ft