Izgalmas és kihívásokkal teli – ismerd meg jobban a rúdfitneszt!

Kicsit félve szoktam válaszolni, amikor megkérdezik, mit sportolok. Habár a rúdtáncot – vagy ahogy jobban tetszik, rúdfitneszt – már egyre kevésbé nézik ferde szemmel, azért sajnos még így is éri előítélet szeretett sportágamat. Aztán minden alkalommal rájövök, irtó menő, amit csinálok, illetve, amit rajtam kívül több ezren csinálnak! Korábban tanítottam kezdő rudasokat, a kedvenc mémem így hangzott akkoriban: - Do you teach poledancing? So you teach women to be strippers? (Rúdtáncot tanítasz? Magyarán sztriptízelni tanítod a nőket?) - No, I teach women how to be motherf****ing ninjas. (Nem, arra tanítom a nőket, hogyan legyenek kőkemény nindzsák!) Azt hiszem, ez mindent elmond. Kővágó Heni cikke.

A rúdfitneszben egyszerre van jelen az erő és a nőiesség. A rúdtánc, illetve rúdsport nem a szerencsétlen és ízléstelen tekergést jelenti a rúd körül, hanem olyan saját testsúlyos edzésnek minősül, amely nagyon komoly testtudatot és koordinációt fejleszt. Az egyik legcsajosabb mozgásforma, és kiváló közösségépítő tevékenység. A legtöbb rúdstúdióban összeszokott csapat van jelen az órákon és segítik, motiválják egymást edzésről edzésre. Ami pedig számomra a legimponálóbb a rúdsportban, hogy férfiakat megszégyenítő erőre lehet vele szert tenni.


Alakformálásnak is tökéletes


Közel 4 éve kezdtem el ennek a sportnak élni, és kezdetben a konditermi edzéseimet szerettem volna kiegészíteni vele. Élveztem, hogy végre nem ismétléseket kellett számolnom, hanem elemeket és trükköket sajátítottam el, így szórakozva és már-már észrevétlenül erősödtem és formálódott a testem. Amióta rudazom, konditerembe csak lábazni járok le, mert a felsőtestem izmait igencsak igénybe veszik a különböző rúdmutatványok. Ha rudazol, te is észre fogod venni, hogyan feszesedik a karod, és milyen gyorsan lesz kockás a hasad!


Bárki elkezdheti


A legtöbben azért félnek belevágni, mert azt gondolják, előképzettség szükséges a trükkök kivitelezéséhez. Nyilván élsportoló és versenyzői szinten a legtöbb rudasnak van például tornászmúltja, de hobbisportolóként nulla tapasztalattal is el lehet kezdeni. Az edzések szintrendszer szerint épülnek fel, így az egyszerű forgásokból évekkel vagy akár hónapokkal később már nagyon komoly erőelemek lesznek. Ha megvan a kellő motiváció, bármit el lehet érni ebben a sportban. A versenyeinken például 50+-os kategóriák is vannak, tehát abszolút kortalan sportágról beszélünk.

Változatos és élvezetes


Ha te is unod már az ismétléseket számolni, és valami újra vágynál, érdemes kipróbálnod ezt az óratípust. Kihívással fogod szembetalálni magad minden egyes alkalommal, és élvezni fogod, mert változatos. Minden izom dolgozik, nincs olyan trükk, ahol ne kellene feszíteni a hasfaladat például. Észre sem veszed és már hetek alatt javul az állóképességed, és növekedik az erőszinted.


Rudas témában folytatás következik... :)


Képek forrása: instagram.com/henrietta_kovago


Termékek, amik érdekelhetnek:

BIKINI FORMA CSOMAG

BIKINI FORMA CSOMAG

Ár: 34980 Ft

Kedvezményes ár: 33230 Ft

WAIST TRIMMER FOGYASZTÓ ÖV

WAIST TRIMMER FOGYASZTÓ ÖV

Ár: 9490

STEEL BEAUTY™

STEEL BEAUTY™

Ár: 13990 Ft

Kedvezményes ár: 9795 Ft