SteelBeauty – Az a bizonyos plusz a szépséged és fiatalságod megőrzéséhez

A szépség belülről fakad – szokták mondani. Eltekintve a jelentésétől (vagyis, hogy nem a külső, hanem a belső értékeink alapján kell a szépséget megítélni), nem is gondolnánk, mekkora igazságtartalma van ennek a mondatnak! A SteelBeauty éppen ezért belülről támogatja szépségünket, értékes és hatékony összetevőkkel!

Testünket a bőrünk fedi – a ruháinkat, hajunkat, illetve körmeinket leszámítva mindenhol ezt a „felületet” mutatjuk a világ felé. Testi szépségünk jelentős részét tulajdonképpen a bőrünk, a hajunk és a körmeink állapota adja. A hajszálaink és a körmeink is, ha úgy tetszik, a bőrünkből nőnek ki, éppen ezért bőrünk egészsége ezek állapotára is hatással van.

Bőrünk rétegei

A bőrünk 3 rétegből áll („kívülről befelé” haladva):
1. hám
2. irha
3. bőralja


  • A hámban találhatóak a hámsejtek – ezek egy szorosan záró és vízhatlan gátat képzenek testünk belseje és a környezet között. A legbelsőbb részen találhatóak az újonnan osztódott, fiatal sejtek, amelyek az idő előrehaladtával megöregednek, elhalnak és egy elszarusodott hámréteget képeznek.
  • Az irhában verejtékmirigyek, kapilláris érhálózat, nyirokerek, érzőidegek és a szőrszálak tövei találhatóak. Az irha nagy részét kollagénrostokból álló kötőszövet alkotja. A kollagénnek több típusa ismert (I, II, III) – a bőrben elsősorban az I-es és a III-as típus található meg –, ezekből az I-es alkotja a kötőszövet jelentős részét (kb. 80 %-át).
  • A bőraljában található a bőr alatti, vagy más néven „subcutan” zsírszövet. A subcutan zsírszövetben kevés ér található, elsődleges feladata testünk szigetelése. A bőrünk antioxidáns védelmi rendszerrel rendelkezik – az eltérő rétegekben eltérő antioxidáns rendszer található. Ez segíti a környezeti stresszorok (mint az ózon és az UV) kivédését. A bőrnek fontos „barrier" funkciója van, gátat képez köztünk és a külvilág között. Ha ez a funkció sérül, az fertőzésekhez és gyulladáshoz vezethet. Emellett rendelkezik saját immunrendszerrel is, amelynek feladata a fertőzések kivédése. 


A bőrünk szerkezetét és külső megjelenését az irhában található, kollagénrostokból álló kötőszövet adja. A kollagén egy rugalmas fehérje – ha csökken a mennyisége a bőrben, akkor az elveszti feszességét, rugalmasságát és ráncok alakulhatnak ki.


A bőrünk öregedésének 2 mechanizmusát ismerik: egyik az ún. photoaging, ami a bőr UV-fény okozta öregedése, a másik a normál öregedés, am UV-fénytől független. Az UV-fény okozta öregedés az I-es típusú kollagén szintézisének közvetlen gátlásán alapul. 

A bőr megfelelő működéséhez továbbá nélkülözhetetlen a megfelelő hidratáció is. Ha tehát szép és egészséges bőrt szeretnénk, akkor kulcsfontosságú, hogy a bőr minden funkcióját támogassuk: a barrier funkciót és az immunrendszert, a kollagén alkotta kötőszövetet és az antioxidáns védelmi rendszert. 

Ebben segít a SteelBeauty!


A SteelBeauty-ban található összetevők képesek fokozni a bőr kollagéntermelését, kivédeni az oxidatív károsodását, támogatni az antioxidáns védelmi rendszerét és immunrendszerét, valamint fenntartani a barrier funkciót.


Ezt a következő hatóanyagok segítségével éri el:

Kollagén szintézis növelése

1. BioCell Collagen: ez a szabadalmazott formula 3 fő összetevőt tartalmaz:


II-es típusú hidrolizált kollagén: a kettes típusú hidrolizált kollagén olyan di- és tripeptidek szintjét emeli meg a vérünkben, amelyek fokozzák a fibroblasztok hialuronsav-termelését, ill. az I-es típusú kollagén szintézisét.
Hialuron sav: amellett, hogy a hidrolizált kollagén megemeli a szintjét, ez a formula további hialuronsavat tartalmaz. A hialuronsav nélkülözhetetlen a keratinocyták megfelelő működéséhez és a kötőszövet megfelelő szerkezetéhez, továbbá a bőr hidratáltságához.
Kondroitin-szulfát: kulcsfontosságú molekula a kötőszövetes állomány kialakulásához és a sebgyógyulásban is fontos szerepe van.
A BioCell kiegészítés igazoltan csökkenti a ráncokat és növeli a bőr kollagéntartalmát, valamint hidratáltságát.


2. A-vitamin: az A-vitamin képes növelni az I-es típusú kollagén szintézisét és gátolni annak lebontását. Emellett képes enyhíteni a photoaging látható jeleit és szebbé tenni a bőrt.


3. C-vitamin: a kollagénszintézishez nélkülözhetetlen – hiányában a skorbut nevű betegség jelenik meg. A SteelBeauty egyéb összetevőivel szinergikus hatása van. 

Antioxidáns védelem

1. E-vitamin: közismert antioxidáns, amely képes az általános oxidáció és a lipid peroxidáció csökkentésére. Az α-tokoferol a bőrünk elsődleges antioxidáns védelmi vonala. A legkülső rétegben ez az anyag biztosítja az antioxidáns védelmet, a mélyebb rétegekben a C-vitamin és az E-vitamin együtt védik a bőrt. Környezeti stressz hatására ez az első antioxidáns, ami lemerül – akár 50%-kal is csökkenhet a koncentrációja. Ennek eredménye lehet a bőr kipirosodása is. Az E-vitamin képes kivédeni a bőr oxidatív károsodását, emellett elősegíthet a haj újranövekedését – amelyet részben a hajhagymák oxidatív sérülése okoz. C-vitaminnal kombinálva szinergikus hatásuk van.


2. Resveratrol: közismerten egy erőteljes antioxidáns vegyület, amely segíti a bőr védelmét.

Barrier funkció és az immunrendszer támogatása

1. D-vitamin: a D-vitamin (a millió egyéb élettani funkciója mellett) segíti a bőr barrier funkciójának a fenntartását és meggátolja a száraz, viszkető bőr kialakulását.


2. Cink: szerepe az immunrendszerünk optimális működésében közismert. A cink kiegészítés képes csökkenteni az aknék mennyiségét és gyakoriságát, jelentősen csökkenti a psoriasis tüneteit és a vírus okozta szemölcsök megjelenését. Emellett képes a lipidperoxidáció ellen is védeni. 


A SteelBeauty-ban található hatóanyagok emellett növelik a bőr hidratáltságát, ezáltal elősegítve annak egészségét és szépségét! Az egészséges bőr pedig az egészséges haj és köröm alapja!


Termékek, amik érdekelhetnek: