Szedhetik-e a hölgyek a SteelHard-ot?

Igen gyakran felmerülő kérdés, hogy szedhetik-e a hölgyek a SteelHard-ot, mivel ennek a terméknek a feladata nem más, mint hogy biztosítsa azokat a feltételeket a szervezetben, amik kulcsfontosságúak a megfelelő tesztoszteronszint eléréséhez.

Ehhez először azt kell tisztáznunk, mi a különbség a nők és a férfiak tesztoszterontermelése között.

A tesztoszteron köztudottan a férfiasság hormonja. A magzati „alapbeállítás” a női nem, és ahhoz, hogy ne női nemi jelleg alakuljon ki, valami „extra jelzésre" van szükség. Ez az XY kromoszómával rendelkező magzat esetén a megjelenő tesztoszteron. Ez alakítja ki a férfi nemi jelleget – kezdve a genitáliáktól egészen a másodlagos nemi jellegig (pl. erőteljes ádámcsutka, erőteljes állkapocs, széles vállöv, szőrnövekedés, stb.). 

A férfiak átlagos tesztoszteronszintje kb. 630 ng/dl (az érték egy elég széles skálán – 230-1000 ng/dl – változik, ez az átlag). A nők átlagos szintje ennek kevesebb mint egy huszada (kb. 32 ng/dl). Egy igen jelentős különbség a nők és a férfiak között, hogy a férfiakban vannak olyan sejtek, amiknek feladata – ezek az ún. Leydig-sejtek. A férfiakban található összes tesztoszteron mintegy 95%-át ezek a sejtek termelik, a aradék 5% a mellékvese kéregállományában képződik. A matek meglepően jól látszik – az 5% az az összes termelés egy huszada – és a nőkben Leydig-sejtek nincsenek, de vannak mellékvesék. A hölgyekben található tesztoszteron nagy része a mellékvesék kérgében, kis részük pedig a theca-sejtekben termelődik.

A megfelelő tesztoszteronszint ugyanolyan fontos a hölgyekben, mint a férfiakban – többek között ez felelős a libidóért is. Érdekes viszont, hogy az izomtömeg növelésében és megtartásában a hölgyeknél sokkal nagyobb szerep jut a növekedési hormonnak (egészen addig, amíg a tesztoszteron fiziológiás dózisokban van jelen).

Mi történik, ha egy nőnek megnő a tesztoszteronszintje?

Ennek enyhébb eseteit láthatjuk a PCOS-es betegeknél, durvább esetek pedig azok a női testépítők, akik anabolikus androgén szteroidokat használnak. A női szervezet az alapbeállítás, amelyhez ha tesztoszteront adunk, akkor elkezd férfiasodni. Ez a folyamat a dózis és a használt vegyület androgén hatásának a függvénye. A PCOS-es betegeknél megjelenő tüneteket az átlag tesztoszteronszint duplázásánál szokták tapasztalni (kb. 60 ng/dl). (A női testépítők természetesen ennél jóval magasabb tesztoszteronszintet állítanak elő mesterségesen.) 

Az optimális szint a nők esetében is fontos

Tehát a tesztoszteronszint szuprafiziológiás szintre történő emelése nem kívánatos. Az optimális szint elérése viszont igen! Hölgyekben a tesztoszteron előállításáért és lebontásáért ugyanazok a folyamatok felelősek, mint a férfiakban – és ezeket ugyanúgy lehet támogatni, mint a férfiak esetében. 

A SteelHard semmi mást nem tesz, mint biztosítja a tesztoszterontermelés feltételeit és optimalizálja annak lebontását. Nem képes a tesztoszteronszintet az élettani normál érték fölé emelni, így semmilyen mellékhatása nincs a hölgyekben. Nyugodtan szedhetik tehát ők is – azonban érdemes rajta elgondolkodni, mivel a tesztoszteronszintnek náluk nincs akkora szerepe a zsírmentes testtömeg és az izomtömeg fenntartásában, illetve építésében, mint mondjuk a növekedési hormonnak.


Termékek, amik érdekelhetnek:

STEEL CORE

STEEL CORE

Ár: 21990

STEEL FUEL

STEEL FUEL

Ár: 7990 Ft

Kedvezményes ár: 5990 Ft