Vissza a terembe! Avagy hogyan is kezdd újra?

A koronavírus idején sokan kényszerültünk a saját lakásunk biztonságába, legyen szó munkáról vagy edzésről. Most viszont újra lehetőségünk nyílt a teremben, súlyzós és gépi edzésre. ségünk nyílt a teremben, súlyzós és gépi edzésre. És bár biztosak vagyunk benne, hogy Ti is nagyon vártátok már ezt a pillanatot, mégis óvatosságra és leginkább fokozatosságra intünk! Nem kell egyből a korábbi maximumot elvárni magunktól, mert ha "ész nélkül" csapunk bele, sérülés és újabb kihagyás lehet a vége. Olvassátok el márkanagykövetünk, Molnár Zsófia tippjeit!

A kitartóbbak hónapokig az otthonukban vagy szabadtéren edzettek, sokan megszerették a saját testsúlyos, kis eszközigényű, bárhol végezhető edzéseket, amelyek a karantén ideje alatt fitten tartották testünket és lelkünket.Nézzünk meg néhány alapelvet, ha újrakezdők vagyunk az edzőteremben!


1. Fokozatosság

Az edzőterembe visszatérve ugyanolyan eredményeket várunk, mintha pár napot hagytunk volna ki az edzésből, de a testünk nem tud ilyen gyorsan alkalmazkodni vagy könnyen kimerültség, túledzettség vagy akár sérülés lehet a hirtelen, meggondolatlan terheléstől.
Adjuk meg a megfelelő időt a testnek a terheléshez való alkalmazkodáshoz!

2. Türelem

Ahogyan az életmódváltás kezdetén, most is az egyik legfontosabb, hogy türelmesek legyünk magunkkal és a testünkkel szemben. Ne várjunk azonnali, pár napos vagy pár hetes eredményeket, hiszen a test újonnan terhelés alá kerül, amelyhez hozzá kell szoktatni, vissza kell állítani a régi szokásokhoz.

3. Regeneráció

Ne hanyagoljuk el a bemelegítést és az edzés utáni levezetést, nyújtást és hengerezést! A megfelelő alvás és regeneráció is kiemelkedő fontosságú az újrakezdés után.

4. Átmozgató edzések

Nagyobb kihagyás után érdemes a súlyzós edzéseket teljes testes átmozgató edzésként végezni, amely felkészíti testünket a későbbi terhelésre. A megfelelő felkészültség után térjünk vissza a bontott edzésprogramokhoz.

5. Folyadékfogyasztás

Térjünk vissza a normál folyadékfogyasztásra, amely 1l/20 testsúlykilogramm! Tehát egy 60 kg-os személy folyadékfogyasztása napi 3l szénsavmentes ásványvíz vagy tisztított víz kell, hogy minimum legyen. Intenzív sporttevékenység, koffeinfogyasztás indokolja a folyadékbevitel további emelését.

6. Megfelelő táplálkozás

Az unalom és a kényelem nagy úr… A táplálkozásban is.
Fokozatosan térjünk vissza az egészséges étkezéshez, amely igazodik céljainkhoz és napirendünkhöz.

7. Biztonság

Ugye nem kell mondani, hogy az edzőtermekben kötelező a váltócipő, a törölköző használata és a gépek fertőtlenítése? Ha eddig erre nem figyeltél oda kellőképpen, itt az ideje, hogy a saját magad és mások biztonsága érdekében megtedd! Apróságnak tűnhet, de saját magad kényelme és egészséges érdekében érdemes lehet saját bokapántot is beszerezned és magaddal vinned! Ha nincs, IDE KATTINTVA tudsz rendelni. 

+1 Haladj terv szerint

Ha nem tudod, hogyan is állj neki újra az edzésnek, vagy csak nem akarsz ész nélkül belecsapni, netán biztosra mennél és egy hatékony terv alapján formálnád azt a bikini bodyt, akkor jó szívvel ajánljuk 60 napos programjainkat:

- Otthoni és edzőtermi edzésterv

- Étrend

- Fontos tudnivalók diétáról, étkezésről, edzésről Nem csak egy tervet kapsz most, de azt is elmagyarázzuk mit miért csinálj úgy :) Kedzők részére program IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL! Haladóknak EZT A VERZIÓT AJÁNLJUK.



Sok sikert kívánunk az újrakezdéshez!


Termékek, amik érdekelhetnek:

60 NAPOS ÁTALAKÍTÓ PROGRAM OTTHON

60 NAPOS ÁTALAKÍTÓ PROGRAM OTTHON

Ár: 19990 Ft

Kedvezményes ár: 9950 Ft

60 NAPOS ÁTALAKÍTÓ PROGRAM 2.

60 NAPOS ÁTALAKÍTÓ PROGRAM 2.

Ár: 24990 Ft

Kedvezményes ár: 9950 Ft