BFR KARSZORÍTÓ PÁNT

A nagyobb bicepszért


Részleges keringéscsökkentés a maximális növekedésért! A véráramlást korlátozó edzésmódszerre tervezve. Használatával gyorsabb növekedés, nagyobb teljesítmény érhető el. Olvass többet erről az edzésmódszerről ide kattintva!


Hatásai és az előnyök


STIMULÁLJA A NÖVEKEDÉST 
MELEGEN TARTJA AZ ADOTT TERÜLETET
SEGÍTI A REGENERÁLÓDÁST
SZOROSAN ZÁRÓDÓ CSATTAL ELLÁTVA

TIPP: Használd karpántodat a Guns of Steel-el, hogy még nagyobb vérbőséget érj el az edzéseid során! 


Méret:

2.490 Ft

 
 

KÖNNYEN HASZNÁLHATÓ, VÉRÁRAMLÁST KORLÁTOZÓ EDZÉSMÓDSZERRE TERVEZVE!

Kinek ajánljuk a véráramlást korlátozó edzést (Blood Flow Restriction-BFR)? 

• Atlétáknak, akik szeretnének egyes izmokat hipoxiás körülmények között leedzeni 
• Fokozni az izomnövekedést és növelni az épített izom mennyiségét 
• Kevesebb súllyal szeretnének több eredményt elérni 

Hogyan működnek izmaink? 

Izmaink rostokból állnak, a működés alapját pedig az úgynevezett motoros egységek képezik. Ezek az egységek több rostból és egy, a rostokat beidegző idegsejtből (motoros neuronból) állnak. A motoros egységek eltérő méretűek, vannak kicsik és nagyok (kevés vagy sok rost található bennük). A kicsikben jellemzően az oxidatív vagy más néven állóképességi rostok vannak túlsúlyban, míg a nagyobbakat a kettes típusú, nagy erőkifejtésre és nagy növekedésre képes rostok alkotják. 

Amikor mozgást végzünk, akkor a rostok aktiválódása az úgynevezett méret szabály alapján történik. Ez azt mondja ki, hogy mindig a legkisebb rostok aktiválódnak először – és ha ezek elegendő erőt képesek kifejteni a feladat ellátásához, akkor a mozgás megvalósul. Ha az erő nem elég, akkor egyre nagyobb és nagyobb motoros egységek kapcsolódnak be, míg végül az adott súly meg nem mozdul, a mozgás meg nem valósul. 

A korlátozott véráramlásos edzés lényege 

Ha szeretnénk az izmainkat és az erőnket növelni, akkor érdemes a kettes típusú rostokat célozni. Azok viszont csak kellően nagy terhelés mellett aktiválódnak (65%-os intenzitás és afölötti). Ezzel nincs is semmi gond, mindenki szeret edzeni, szeret minél nagyobb súlyokat emelni, és a fejlődés alapját egyértelműen a megfelelő terhelés képezi. Ugyanakkor, az elmúlt évtizedben egyre több kutatás jelent meg egy különös módszerről, az blood flow restriction training-ről, vagyis a korlátozott véráramlásos edzésről. Ennek a módszernek a lényege az, hogy a végtagok (karok és lábak) keringését korlátozzuk, vagy gumiszalagok segítségével, vagy egy„sleeve”-vel. (FIGYELEM! Korlátozzuk, nem elzárjuk! Az utasítás az szokott lenni, hogy ha egy tízes skálát veszünk, ahol 10 a nincs keringés, akkor maximum 7-es erősségű legyen a szorítás, vagy 6-os.) A korlátozott véráramlás eredményeként sokkal kisebb intenzitásokkal (50% és az alatti) is tudunk erő- és izomnövekedést elérni, amelynek mértéke összemérhető a normális, közepes/magas intenzitású edzésével. 

1. Húzd fel a Sleeve-et úgy, hogy a csat nyitva van és kifelé.
2. Húzd a szíjat keresztül a csaton, majd állítsd be a kívánt szorosságot (az ideális egy 10-es skálán 7-es szorosság).
3. Kapcsold be a csatot.
4. Kezd el az edzést és készülj fel az igazi izomnövekedésre! 
 
 

2 vélemény


2 vélemény

0 vélemény

0 vélemény

0 vélemény

0 vélemény
 
 
Szarvas Gyógyszertár Bt.
(Regisztrált vásárló)
2021.06.12 06:17
Bedurrantja az izmot, edzés közben sokkal jobb hatást érek el vele!

Varga Márton
(Regisztrált vásárló)
2019.07.25 08:38
A krémmel együtt használom, bicepsz/tricepsz edzés során. Bedurrantja az izomzatot, sokkal hatásosabb eredményt érek el vele.

 
 

Ajánlott termékek