SteelSweat – pörgesd fel az anyagcseréd!

A SteelSweat segít a hőtermelés felkapcsolásában és a metabolizmus megemelésében – egy jól összeállított étrend és edzésterv remek kiegészítője. Olvass tovább, ha tudni szeretnéd, mitől olyan ütős!

A zsírszövetünk jelenti testünk legnagyobb energiaraktárát. A szénhidrát/glikogén raktárak mindössze 2000-2500 kalóriát tartalmaznak, amik igen gyorsan ki tudnak ürülni. A fehérjékben tárolt energiához testünk pedig csak a legnagyobb baj esetén nyúl – az aminosavak energiatermelésre történő felhasználása csak ultramaratonistáknál válik jelentőssé. Viszont még a legvékonyabb ismerősünk is több hétre elegendő energiát hordoz magán zsír formájában.

A zsírsavak funkciói

A zsírok kis helyet foglalnak (ellentétben a glikogénnel, amely glikogén-hidrát formájában raktározódik és az elraktározott szénhidrát minden egyes grammja kb. 3,5 g vizet is megköt), és magas az energiasűrűségük (1 gramm szénhidrátban 4 kCal, 1 gramm zsírban 9,3 kCal energia van) – így tökéletes tartalékot tudnak képezni. A zsírsavak azonban nem csak a testünk működéséhez és az életben maradáshoz szükséges energiát biztosítják. Van egy másik feladatuk is, amely kevésbé közismert – ez pedig a hőtermelés.


Az előző gondolatmenetet meg is lehet fordítani – zsírokat nem csak mozgással lehet égetni, de hőtermeléssel is. A napi kalóriaszükségletünk egyik legnagyobb összetevője az az energiamennyiség, ami a testhőmérsékletünk fenntartásához szükséges.
Ha fokozzuk a hőtermelést, fokozzuk a zsírégetést. A megfelelő hatóanyagok segítségével pedig képesek lehetünk a hőtermelés és a metabolizmus megemelésére.

A SteelSweat pontosan ebben segít! 


A válogatott, egyenként is extrahatékony összetevők együttes erővel pörgetik fel az anyagcseréd és kapcsolják fel a hőtermelést, hogy még többet izzadj:


  • L-karnitin-tartarát: az L-karnitin egy esszenciális, nem mérgező, természetes tápanyag, aminek a zsírok elégetésében van fontos szerepe. Az L-karnitin ezen formája segít az edzésekből történő regenerálódásban és csökkenti a kialakuló izomlázat.

  • Evodiamin Gyümölcs Kivonat (Evodia Rutaecarpa): a tradicionális kínai orvoslásban is melegítésre használt növény, az Evodiamin a kapszaicinhez hasonló elhízás-ellenes hatást fejt ki. Egyidőben fokozhatja a hőtermelést és a hőleadást, ezzel növelve az energia disszipálódását és csökkentve az étkezések után felhalmozott fölösleg mennyiségét. 

  • Koffein-anhidrát: sportolók között az egyik leggyakrabban használt stimuláns. Stimulálja a központi idegrendszer működését és az ébrenlétet, energizál az edzések alatt, valamint növeli a teljesítményt és az erőt rezisztenciaedzések során. A fokozott ébrenlét eredményeként jobb fókusz és jobb koordináció érhető el, ami a teljesítmény növekedéséhez vezethet kardiovaszkuláris és anaerob edzés esetén is.

  • Gamma-Butirobetain Hidroklorid (GBBGO®): az L-karnitin prekurzoraként GBBGO® képes lehet természetes módon megemelni a test L-karnitin-termelését. Ez pedig fokozza a zsírégetést, növelheti a teljesítményt és elősegíti a regenerálódást.

  • Édenmag Kivonat (Aframum Melegueta) (Paradoxine®): a gyömbér családjába tartozó fűszer, ami a barna zsírszövet működését serkenti, ezzel fokozva a metabolizmust és növelve a termogenezist, miközben csökkenti a zsigeri zsír mennyiségét.

  • Zöld tea Kivonat (Camellia Sinensis) (80% Katekin & 50% EGCG): a zöld tea vitaminok, ásványi anyagok és koffein elegyét tartalmazza. Egészségügyi hatásait a benne található aktív hatóanyagoknak – elsősorban az olyan polifenoloknak, mint a katekinek – köszönheti, amelyek erős antioxidáns hatással rendelkeznek. Ezek közül a legpotensebb hatással az epi-gallokatekin-gallát (EGCG) rendelkezik. A zöld tea képes növelni a metabolizmust és a szervezet hőtermelését.

  • Alfa-Liponsav: Úgy ismert, mint az Egyetemes Antioxidáns, amely fokozza a mitokondriumok működését, támogatja az L-karnitin termelését, fokozza az izomsejtek tápanyagfelvételét és az úgynevezett „fehérje turnover"-t. Emellett növeli az izomsejtek glükóz felvételét – ezzel megakadályozva, hogy a glükóz a zsírsejtekben alakuljon zsírsavvá.

  • Capros® Indiai Egres Gyümölcs Kivonat (Phyllanthus Emblica)( minimum 60% tannin tartalomra standardizálva): a Capros® egy szuper antioxidáns (ORACFN of 47,000 µmol TE/g) és nagyszerű kardiovaszkuláris rendszert támogató kiegészítő, ami a teljesen természetes, ehető Phyllanthus emblica gyümölcséből származik. A Capros® igazoltan támogatja az endothél sejtek működését, ezáltal segítve az artériák és vérerek egészségét.

  • Gyömbér Gyökér Kivonat (Zingiber Officinale Roscoe): a gyömbér a trópusi Zingiber Officinale növény gyökeréből származik. Az erős illatáról ismert növény régóta az ázsiai konyha fontos fűszere és mindemellett egy ismert gyógynövény. Hatással van a testsúlyra és a testösszetételre a termogenezis és az energiafelhasználás növelésén keresztül, illetve a fokozott zsírbontás és az étrendi zsírok felszívódásának csökkentésének köszönhetően.

  • Dihidrokapsziát (Édes Paprikából) (CapsiAtra®): Egy, a Ch-19 Édes Paprikában található vegyület, ami a bélben elhelyezkedő receptorokon keresztül aktiválja a szimpatikus idegrendszert, növeli a nyugalmi anyagcserét és fokozza a zsírok oxidációját.

  • C-Vitamin (mint Askorbinsav): egy erőteljes vízoldható antioxidáns, ami segít az olyan kötőszövetes állományok fenntartásában, mint a csontok, vérerek és a bőr, miközben nélkülözhetetlen az L-karnitin szintéziséhez.

  • Niacin (B3-vitamin): mint a többi B-vitaminnak, a niacinnak is a szénhidrátok, zsírok és aminosavak lebontásában van fontos szerepe. A B3-vitamin egy vízoldható molekula, ami segíti a zsírégetést és képes a bőrt melegíteni.

  • B6-Vitamin (mint Piridoxin-Hidroklorid): a B6-vitamin nélkülözhetetlen a megfelelő idegrendszeri működéshez és a tápanyagok lebontásához. Támogatja az L-karnitin szintézisét és a mitokondriumok működését.

  • Dikálium-Foszfát: egy vízben jól oldódó só, ami remek káliumforrás, az edzés során bekövetkező izzadással elvesztett káliummennyiség pótlására.

  • Nátrium (mint Nátrium-klorid): fontos az izmok összehúzódásának szabályozásában és az idegsejtek működésében, továbbá segíthet az izzadással elvesztett nátrium és klór pótlásában. 


A SteelSweat segít a hőtermelés felkapcsolásában és a metabolizmus megemelésében. Természetesen itt nem a napi energiaszükségletünk duplázásáról van szó – az teljesen irreális, még gyógyszeresen is. Itt a metabolizmus kis mértékben történő megemelkedéséről van szó, ami napok és hetek alatt összeadódva már komoly eredményt jelent. A SteelSweat egy jól összeállított étrend és edzésterv remek kiegészítője.


Termékek, amik érdekelhetnek:

STEEL SWEAT

STEEL SWEAT

Ár: 13990