Idén ne csak önáltatás legyen az újévi fogadalom!

Új élet, új motiváció, nagy lendület. A legtöbben így indítjuk az évet. Van, aki már az ünnepi asztal mellett megfogadta, hogy „na, már csak egy süti, és visszatérünk a régi kerékvágásba”. Lemegyünk az első nap a terembe, és tömeg fogad, amitől elmegy a kedvünk az edzéstől. No, meg maradt még otthon egy kis töltött káposzta... És jött egy meghívás az évindító bulira. Meg a munka is sok. Igazából nem is tudjuk, hogyan folytassuk, vagy hogy egyáltalán hogyan álljunk neki, és máris megkopni látszik az újévi lendület. 
Nem kell idén is ebbe a hibába esnünk, elegendő egy megfelelő stratégiával indítanunk a januárt! Printz Nóri cikke.

Vissza a megszokotthoz


Amennyiben az edzés már egy jó ideje az életünk szerves része, nem lesz gond, hiszen úgysem tudunk meglenni nélküle. Lehet, hogy az ünnepek alatt lazítottunk picit a tempón, most viszont nincs más dolgunk, mint visszatérni a jól megszokott tervünkhöz. A lustálkodás és a cukorsokk után kifejezetten jóleső tud lenni, amikor újra rendszert viszünk az életünkbe, amikor végre egy-egy fittebb, könnyebb fogás után a pizsamánkat lecseréljük az edzőcipőnkre.
 Mégis valami újra vágysz? Variáld az edzésnapok felosztását, próbálj ki olyan gyakorlatokat, amik eddig nem szerepeltek a tervedben, a jól megszokottakat pedig felejtsd el pár hétre! Variáld az ismétlések és a körök számát, vess be minél több intenzitásfokozó technikát! A tested is jól fog reagálni az újításokra, és nem utolsó sorban máris izgalmasabbá tetted az edzéseidet.

Leeresztettél?


Nem vagyunk egyformák (szerencsére), így sokak számára igazi kín lehet a mozgást újra beépíteni a heti rutinba. Ha időhiányban szenvedünk, általában legkönnyebben az edzésről mondunk le. Ismerős? Ilyenkor próbáljuk motiválni magunkat a fogadalmakkal. „Soha többé csoki. Heti 8-szor edzem. Vagy 10-szer. Innentől kezdve brokkolival kelek-fekszem! Két hét múlva leadok 15 kilót.” Telnek a hetek, de nem megy. Rájössz, hogy nem lehet tartani. Elkeseredsz, és inkább maradsz a kanapénál. Annyira szeretted volna, olyan motivált voltál, mégis hol a hiba? 
Lőjj be reális célokat, és tervezz előre!


Őszintének kell lenned magaddal. Nincs semmi gond, ha nem tudsz hetente 5 órát a konditeremben tölteni, vagy naponta főzni. Nézd át a heted, hónapod teendőit, és határozd meg, mennyi az az idő, amit biztosan erre tudsz szánni. Szabj meg egy minimumot, amiből viszont nem engedsz. Válassz ki egy napot, amikor előre elkészíted a heti menüdet. Ezekkel az apróságokkal máris visszahozod a fitt szokásokat a mindennapjaidba, és tudjuk, ha egyszer rákapunk az ízére, már nincs megállás!
 Ha még mindig bizonytalan vagy abban, hogy hányszor jutsz el edzésre, trükközz a felosztással. Jó megoldás lehet ilyenkor, ha teljes testet átmozgató edzésekre váltasz, így akkor sem marad ki egy izomcsoport sem, ha egy-egy alkalom véletlenül elmaradt.

Minden esetben


Az új év kezdete jó alkalom lehet arra, hogy megtervezzük az edzéssel kapcsolatos céljainkat is. Sokakat elkedvetleníthet, hogy edzenek, diétáznak, mégsem látnak eredményt. És a legtöbb esetben az a legnagyobb probléma, hogy nem tudják konkrétan, mi is az az eredmény. Csak mozogni szeretnél valamit, egészségesnek maradni? Netán lefogyni? Vagy komolyabb céljaid vannak? Izomtömeget szeretnél építeni, esetleg erősödni vagy szálkásodni? Kinéztél magadnak egy versenyt? Határozd meg konkrétan a célodat, és ennek megfelelően építsd fel az edzéseidet. Tervezz jó előre, legalább az elkövetkező 6 hónapodra legyen meg, hogy mi az, ami felé szeretnél haladni. Minél konkrétabban meghatározod, mit szeretnél elérni, annál könnyebben tudsz ennek megfelelően tervezni, legyen szó leadni vagy felszedni kívánt súlyról, megmozgatni kívánt kilókról vagy egy áhított helyezésről.


Printz Nóri
instagram.com/printznora


Termékek, amik érdekelhetnek:

BIKINI FORMA CSOMAG

BIKINI FORMA CSOMAG

Ár: 34980 Ft

Kedvezményes ár: 33230 Ft

STEEL FUEL

STEEL FUEL

Ár: 7990 Ft

Kedvezményes ár: 5990 Ft

SHREDDED STEEL

SHREDDED STEEL

Ár: 21990